Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βαλεντίνος ο ανθοπώλης και το εργοστάσιο σοκολάτας!


  Έρχεται η γιορτή των ερωτευμένων! Αχ! Τι ωραία! Αχ και βαχ(το παιδί πονάει)! Τι ωραία! Είμαι ερωτευμένος! Τσίου τσίου τα πουλάκια! Ο πεταλουδίτσος με την πεταλουδίτσα, ο λιονταρίτσος με τη λιονταρίτσα και ο μαϊμουδίτσος με τη ελεφαντίνα(αυτό θα ήθελα να το δω!)…

  Θα πάρουμε το αμόρε και θα πάμε στο εστιατόριο του Λουκάκου(ης εκ των κριτών του master chef)! 50 ευρώ το κεφάλι! Λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Θα πάρουμε και μια ωραία ανθοδέσμη και σοκολατάκια από τον Λεωνίδα και θα πάμε να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο! Άγιος?? Άγιος ή τον έκαναν οι εταιρείες για να πουλάνε αρκουδάκια, σοκολατάκια και άλλα σκατουλάκια για να παίζουν τα παιδάκια??
  Κι όμως, ο Βαλεντίνος υπήρξε και μάλιστα ήταν θερμός υποστηρικτής των ερωτευμένων και βάσει του έργου η ρωμαιοκαθολική εκκλησία τον άγιασε! Συγκεκριμένα, στην αρχαία Ρώμη επί Κλαυδίου του Β’(του "Β" όχι του "Γ", γιατί αν ήταν του "Γ" και αν ο "Β" "Γ" δε θα υπήρχε πρόβλημα), η Αυτοκρατορία είχε κατακτήσει όλη την Ευρώπη! Εντάξει, μη τα παραλέμε, όχι και όλη! Ένα μικρό γαλατικό χωριό συνεχίζει(που κολλάει αυτό??) και αντιστέκεται! Ο Κλαύδιος, λοιπόν, χρειαζόταν στρατιώτες για να επανδρώσει το στρατό του. Ήθελε όμως άνδρες προσηλωμένους στα στρατιωτικά τους καθήκοντα και στο πόλεμο. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί με παντρεμένους και αρραβωνιασμένους άνδρες. Διότι ο σωστός ο Ρωμιός, ο τσίφτης, ο καραμπουζουκλής δεν ήθελε να αφήσει το γκομενάκι και να πάει να πολεμάει Οστρογότθους στη Γερμανία και την Αλσατία!Διότι είναι κρίμα κι άδικο να είναι αυτός φαντάρος και του Ρωμιού τη γκόμενα να την π@#$ει άλλος! Και επειδή ο Κλαύδιος δυσκολευόταν να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό στρατιωτών σκέφτηκε κάτι! Απαγόρευσε το γάμο! Ο Βαλεντίνος λοιπόν βοηθούσε τα ερωτευμένα ζευγάρια παντρεύοντας τα κρυφά!

Όμως στην αρχαία Ρώμη είχαν και οι τοίχοι αυτιά και οι πράξεις του Βαλεντίνου μαθεύτηκαν από τον Κλαύδιο και έδωσε εντολή στη πραιτοριανή φρουρά του να συλλάβουν τον Βαλεντίνο, να τον σύρουν στο παλάτι όπου και καταδικάστηκε από τον αυτοκράτορα! Ο Βαλεντίνος μαστιγώθηκε δια της ράβδου μέχρι θανάτου και μετά αποκεφαλίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 270μ.Χ. Ο Βαλεντίνος μαρτύρησε για τον έρωτα και έτσι η Καθολική εκκλησία τον αγιοποίησε! Ίσως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σωστό που έχουν κάνει αυτοί οι εγκληματίες με ράσα!
  Δεν είναι άσχημο να γιορτάζεις στις 14 Φεβρουαρίου, όμως αν είσαι ερωτευμένος δε χρειάζεται να περιμένεις μία συγκεκριμένη ημερομηνία για να κάνεις αυτά που σου προστάζουν οι άλλοι. Μπορείς απλά να στείλεις λουλούδια στην αγαπημένη σου απλά επειδή "είναι Τετάρτη". Όμως, όπως λέει και ο φίλτατος κροκόδειλος και δεινός εραστής Γιάννης, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία συνωμοσία των ερωτευμένων για να θυμίζουν στους μοναχικούς πως απλά είναι... μόνοι τους!

Υ.Γ. Τώρα που η 14 Φεβρουαρίου υμνείται απο τον Νίνο, η Ελληνορθόδοξη εκκλησία υποχρεούται να προβεί σε αναγνώρηση!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο Salvatore Adamo τραγουδά για τον καρκίνο του μαστού

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Salvatore Adamo, με 100.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 (Ημέρα της Γυναίκας) σε μία βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες. Ο Adamo, Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος, λόγω της άμεσης εξάντλησης των εισιτηρίων της συναυλίας του που διοργάνωσε το Ίδρυμα το 2009 και της μεγάλης επιθυμίας των Ελλήνων θαυμαστών του να τον απολαύσουν από κοντά και με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του CD με τίτλο «De toi a moi», στο οποίο περιλαμβάνεται σε μία καινούρια εκτέλεση το τραγούδι που έχει αφιερώσει στο Ίδρυμα με το νέο τίτλο «La vie encore», θα τραγουδήσει για δεύτερη φορά για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την επίτευξη των σκοπών του Ιδρύματος.

Τιμές εισιτηρίων: €  20 (Φοιτητικά) - 30 - 60 - 75 - 100 (VIP)
Προπώληση: 9 Φεβρουαρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τηλ. 210 - 7282333, www.megaron.gr



πηγή: http://www.bcactionfund.org/index.html

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μόνα Λίζα, η τραβεστί!

Εδώ και πολλούς αιώνες το αινιγματικό χαμόγελο της Mona Lisa αποτελεί θέμα συζητήσεων μεταξύ ερευνητών και εραστών της τέχνης. Σύμφωνα με νέα αποκάλυψη, το μυστικό που κρύβεται πίσω από τον πίνακα, μάλλον είναι πιο μεγάλο απ' ό,τι φανταζόμασταν.

Όπως υποστηρίζει ένας ιστορικός και λάτρης του Leonardo Da Vinci, το μοντέλο που πόζαρε για τον μεγάλο ζωγράφο είναι πιθανότατα άνδρας και όχι γυναίκα όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τον Gian Giacomo Caprotti, έναν νεαρό άνδρα που είχε αποτελέσει τη «μούσα» του Da Vinci, αρκετές φορές στο παρελθόν, και του οποίου η μύτη και το στόμα μοιάζουν καταπληκτικά με τα χαρακτηριστικά του πίνακα.

Ο Caprotti ήταν επίσης γνωστός και ως Salai, και εργαζόταν ως βοηθός του Ιταλού ζωγράφου για πάνω από δυο δεκαετίες, ξεκινώντας από το 1490. Μάλιστα φήμες τους θέλουν και εραστές εκτός από συνεργάτες, καθώς ο Leonardo, που πέθανε τον Μάιο του 1519 σε ηλικία 59 ετών, πιστεύεται ότι ήταν ομοφυλόφιλος.



Κατά το παρελθόν αρκετοί επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι το αριστούργημα του Da Vinci, αποτελεί πορτραίτο του ίδιου του ζωγράφου. Όμως, ο ερευνητής Silvano Vinceti που έκανε αναλύσεις στον πίνακα χρησιμοποιώντας μεγεθυντικό φακό τελευταίας τεχνολογίας, ανακάλυψε στο μάτι του μοντέλου το γράμμα «S», που πιθανότατα υποδηλώνει τη λέξη «Salai».

Αρκετά από τα έργα του Leonardo Da Vinci, όπως τα St John the Baptist και Angel Incarnate, φαίνεται να έχουν βασιστεί πάνω στον Salai. «Ο Salai ήταν από τα αγαπημένα μοντέλα του Leonardo» λέει ο Vincenti, ενώ συμπληρώνει «ο Leonardo σίγουρα συμπεριέλαβε χαρακτηριστικά του Salai στον τελικό πίνακα».

Οι περισσότεροι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μοντέλο του πίνακα ήταν η 24χρονη Lisa Gherardini, σύζυγος ενός έμπορου μεταξιού από τη Φλωρεντία. Πιστεύουν ότι ο Leonardo ξεκίνησε να ζωγραφίζει το πορτραίτο το 1503, κάτι που όμως ο Vinceti δε συμμερίζεται και υποστηρίζει πως όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 1490 στο Μιλάνο, τότε που ξεκίνησε και η σχέση του με τον Salai.

Τέλος, σύμφωνα με τον Pietro Marani καθηγητή τέχνης στο πολυτεχνείο του Μιλάνου, η θεωρία του Vincenti είναι «αβάσιμη». Όπως δηλώνει, όλα τα έργα του Da Vinci συμπεριλαμβάνουν και γυναικεία και ανδρικά χαρακτηριστικά. «Όλα μοιάζουν μεταξύ τους, επειδή αντιπροσωπεύουν την ομορφιά με μια αφηρημένη έννοια» λέει.





πηγή:http://www.protothema.gr/life-style/politismos/article/?aid=104307